Blog

Fotózás, IWC, Gondolatok és Én

Már három éve hogy elindítottam a facebook oldalam, és ez idő alatt sok-sok posztban kommunikáltam veletek, de magamat nem mutattam még be, nem szerepeltem a képeken sem, a karomat leszámítva. 🙂 Úgy éreztem jobb ha ez nem rólam szól, hanem inkább az órákon keresztül próbálok meg átadni valamit az olvasóknak, követőknek. Persze én mindig ott voltam és vagyok a posztok mögött, most viszont úgy döntöttem itt a blogon ezután aktívabban megtalálhattok majd a bejegyzésekben képek formájában is, így tudtok majd az írásaimhoz, véleményeimhez és az eladóhoz arcot is párosítani. Különösebb oka nincs, hogy miért pont most jött el ennek az ideje, de szeretném ha kicsit megismernétek, nem lenne jó ha valaki azt érezné rejtőzködöm. Meg persze fontos ez a vásárlói bizalom szempontjából is. Tehát sziasztok! Dabasi Gergő vagyok 34 éves Esztergomból, a Legacy Watches alapítója, órakedvelő, gyűjtő, blogger, kereskedő. 

Ha Esztergom akkor Bazilika, ha Bazilika akkor egy tökéletes hely a termékfotózásra.

Ezen a napon egy kedves barátommal, aki nem mellékesen szintén nagy óra fan, megnéztük Kelet-Európa legnagyobb katedrálisát és lőttünk pár képet
többek között pár saját órámról, gyűjteményem darabjairól és egy új állapotú acél IWC Ingenieur automatáról. Nem titok, hogy tervezek a magazin részre egy új cikksorozatot, ami bemutat egy adott típusú órát ennek első darabja ez az IWC lesz. Többnyire antik és vintage órákkal kereskedem és őszintén ezek állnak közel a szívemhez, de a modern óragyártás gyöngyszemei is megihletnek. Természetesen épp ezért ezek a bemutatók változatos korú órákat fognak érinteni lesz köztük modern és vintázs darab is.

Az IWC háttérben a Bazilikával, ez az egyik olyan beállítás amit meg kell jegyezni

A bemutatókon kívül megmaradnak a megszokott írások is. A Filmidő, ahol egy adott filmben fellelhető óra érdekességeket mutatok be, a Story, amiben egy adott típust, vagy érdekesség történetét mutatom be, esetleg egyfajta portré olyan emberekről akik kötődnek az órákhoz. Ezeken kívül pedig szintén tervben van egy gyűjtemény rovat, ami a blog része lesz, itt saját és más hazai órás gyűjteményeket, vagy ezek 1-1 darabját mutatnám be. Persze hozzá kell tenni ezeket mind egyedül írom, találom ki ezért gyakoriságuk nem lesz napi szintű, de egy, vagy két új cikket mindenképp szeretnék hetente. Minőségre törekszem nem a mennyiségre csak úgy mint a svájci óragyártás. 🙂

Nem vagyok profi fotós sőt, de igyekszem kihozni az elérhető legjobbat a gépből

Két órát fotóztunk és nagyon szerencsésnek éreztem magam, hogy egy ilyen szuper helyen élhetek, ahol látványosságokból nincs hiány. A Bazilika és a Vár egyértelműen a legszebb része Esztergomnak, ha letekintünk innen akkor pedig megcsodálhatjuk a nagy Dunát és Mária Valéria hidat. Ezek mind mind csodás helyszínt biztosítanak egy ilyen típusú termékfotózásnak. Sikerült találni néhány ideális, remek beállítást szerintem, így legközelebb már ezeket tudom használni. Bár itt lakom gyerekkorom óta, ezen a napon újra ráébredtem hiába látom minden nap a Bazilikát még mindig rácsodálkozom ha közelebb lépek mennyire monumentális épület a maga 100 méteres magasságával. Hasonlóan egy 50-70 éves órához rengeteg történetet őriz magában misztikussá, érdekessé téve magát egy olyan embernek, aki nem élt az ő korában. Megfoghatatlan érzés a régiségek és történetük szeretete, de ajánlom mindenkinek a megtapasztalását. Olyasmiről beszélünk, ami egyedi és megismételhetetlen ezért is őrizgetjük régi, örökölt óráinkat nagyapáinktól, mert ezekben valahol ott vannak még ők is és az ő történetüket visszük velük tovább.

Alig múlt 50 éves, és még mindig régi fényében pompázikVélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d blogger ezt szereti: