Blog

IWC Felújítás 2. rész

Elérkezett a második szakaszához a felújítás. Az óra számlapján kívül már minden 90%-os állapotban van. Még minimális tisztítás van hátra a tokon és kész. Órásnál járt az óra, ahol egy valóban csekély polírt kapott a tok ezt én kértem így, mert nem akartam csillogóvá tenni, nem éreztem úgy, hogy egy 1951-es órának az jól állna. A tokon és hátlapon maradt azért még tisztítani való, de ez inkább csak a makró fotókról jön le. A mutatókat is tisztítva lettek és kapott természetesen az elöregedett és repedt plexi helyett is egy autentikusat.

Jól látszik a szerkezet “láthatatlan” fele rajta az IWC logóval

A szerkezet szép állapotban volt, de azért némi beállítást tisztítást ez is igényelt. Valamint a hátlap is elég szoros volt, sokáig állt, rá is volt szorulva a tokra mikor hozzám került, ez egyfelől jó, mert úgy zárt, hogy semmi nem férkőzött be a szerkezetig, másfelől egy pattintós tokról lévén szó a visszahelyezése nem volt egyszerű, de a tisztítás után ez is megoldódott.

Egyenlőre most külön pihennek, várják a számlapot

Az óra számlapja még dilemma tárgya. Egyre valószínűbb, hogy nem lesz hozzá eredeti festésű és a tokhoz, szerkezethez passzoló számlap, de azért még próbálkozok. E mellett elképzelhető a magyar felújítás, újrafestés is. Az órához már megvan a RIOS 18mm-es bőrszíj méz színben. Nem egyszerű mert a tok inkább 17,5mm-es nagyságú a füleknél, mint 18mm, de inkább a nagyobbat választottam, mint hogy lötyögjön majd rajta.

Én már látom, hogy tetszeni fog nekem és majd későbbi gazdája örömét leli benne.

Egyenlőre tehát itt tartunk. Márciusban mindenképp szeretném bemutatni majd a végső formáját is, remélem ti is várjátok. Jelentkezem, amint ez bekövetkezik.

%d blogger ezt szereti: