Blog

Egy órás, karácsonyi story az évkezdésre

Még tavaly karácsony előtt megkeresett Tibor, egy olyan kéréssel, hogy tudnék-e küldeni neki, az általam árult, Longines Diver Admiral órám hátlapjáról képeket. Az óráról tudtam, hogy a 70-es évekből való, de a szerkezeten látható és a hátlapon feltüntetett számok sem segítettek nekem a pontos kor megállításban, ezért nem is tüntettem fel a hirdetésemben az óra konkrét születési idejét.

Az óra maga is megér majd egy posztot

Tibor elmondta, hogy kikérte a Longines-tól az órám gyártási évét, és elküldte nekik a képeket, amiket felraktam a hirdetésbe. Mondta, hogy remélem nem bánom, hogy kutakodik, csak mivel a sajátjáról is kért infókat és mikor látta az enyémet kíváncsi lett az évszámra, ezért akart utánajárni. Ez előtt pár hónappal beszéltünk egy másik óra kapcsán facebookon, de Tibort nem ismertem addig. Meglepődtem, de örültem, hogy valaki önszorgalomból ilyet tesz és ugye lassan karácsony így megköszöntem és megkérdeztem mire lenne szüksége az óra korának beazonosításához.

Tibor tolmácsolta a Longines üzenetét, amelyben az óra hátlapjának külső részéről kértek képeket, vagyis azt mondták ott kell lennie a sorozatszámnak, ami a korára utal. Elsőre persze mondtam, hogy nincs rajta szám, vagy lekopott, vagy lepolírozhatták, de mivel ők a gyártó csak tudják alapon megnéztem erősebb nagyító alatt és jobb fénynél is. Pár perc pepecselés után megtaláltam azt a szöget és beállítást aminél valóban feltűnt egy szám és tényleg ott volt ahol mondták le is lehetett olvasni könnyen, sőt utána már szabad szemmel is láttam, nevettem is magamon, hogy amíg nem tudtam hol keressem fel sem tűnt, hogy ott lenne.

Tibor is izgatott lett, el is küldte a számokat a Longines-nak sőt ezt írta nekem aznap: “Szerintem holnap válaszol a hölgy, csak az archívumban utána kell keresniük. Utólagosan engedelmeddel kikértem az óra archív doksiját is tőle, így ha be tudják azonosítani, akkor küldenek egy papír alapú kivonatot hozzá, amit szeretnék odaadni Neked az óra mellé. Azon világosan szerepel, hogy mikori az óra. És mégis csak gyári “igazolás”. Egy kis extra lehetne a buvár mellé.”

Elég korrekt kis papír

Tényleg örültem neki, hogy vannak még olyan emberek akik önzetlenül, elvárások nélkül hajlandóak segíteni egy számukra ismeretlen embernek, nem csak karácsonykor. Tibor úgy döntött, ha megjön a papír elhozza nekem személyesen, ami meg is történt pár nappal ezelőtt. Meglepetésemre a Longines egy elég komoly, király kis igazolást, történetet küldött teljesen ingyen, amiből kiderül többek között, hogy az óra 1974-es és ebben az évben a Binda olasz cég vette át, ami akkoriban a Longines hivatalos olasz viszonteladója volt és persze ez melyik hónapban történt 44 évvel ezelőtt,? Naná hogy decemberben. Tiborral kellemesen elbeszélgettünk órákról, a Longines-ról és minden egyébről. Megköszöntem a kedvességét és megbeszéltük, hogy biztos találkozunk még. Ezért is megéri foglalkozni valamivel amit szeretsz és amiben fejlődni akarsz, mert az élet néha visszaigazol és ha kell küld valakit aki segít ebben. Köszönöm Tibor a kedvességet és köszi Longines a gesztust.

A végére egy saját gondolat, ami eszembe jutott az írás közben: A kedvesség egy olyan gesztus, ami Órákon belül megtérülhet!

%d blogger ezt szereti: