Blog

IWC Felújítás 1. rész

Általában igyekszem olyan órát vásárolni amihez nem, vagy csak minimálisan kell hozzányúlni. Persze minden új darab átesik átvizsgáláson, beállításon, ha kell tisztításon. A kisebb tok, plexi polírozást pedig magam megoldom. Viszont a hibás, vagy inkább úgy mondom már nem patinás, hanem rossz állapotú számlapokat elkerülöm.

Az óra fellelt állapotban

Most viszont szembe jött ez a szép acél automata 852-es szerkezetű IWC Schaffhausen 1951-ből. A mutatókat tisztítani kell, a tokot felpolírozni (bár nem akarom, hogy csillogjon), plexit cserélni és igen a számlappal kell kezdeni valamit. Amit láttok rajta ez már nem patina inkább penész. Egyébként a szerkezet viszont tiszta és pontosan jár azzal nem lesz nagy gond.

Az óra egy nyirkos szobában pihent így a számlap is kapta rendesen

A számlap indexei, lábai és feliratai is épek, de felújításara szorul. Két lehetőség van, vagy kap az óra egy “új” számlapot eredeti, akár patinás festéssel, vagy elrepül Olaszországba egy minőségi, manufakturális felújításra.

A szerkezet szépen jár és tiszta is maradt

Ha sikeres lesz a projekt lehet bevállalok majd máskor is ilyesmit, mégis jó érzés megmenteni egy ilyen darabot a végeredmény remélem magáért beszél majd. Amint lesz róla plusz infó frissítem a bejegyzést, vagy új posztban jelentkezem.

%d blogger ezt szereti: