Magazin

Filmidő – KÜLÖNKIADÁS Vörös veréb (2018)

Joel Edgerton kezén a tőlem “kapott” Omegával

Sosem gondoltam, hogy bármikor is közöm lesz egy amerikai mozihoz pláne nem azt, hogy egy óra teszi ezt lehetővé. Egy rövid story az “első filmemről”: 

A film plakátja

Biztos sokan tudjátok, hogy a Red Sparrow (magyarul Vörös veréb) című filmet Magyarországon forgatták. A film első jelenetében pedig rögtön feltűnik egy 70-es évekbeli Omega Constellation karóra, amit az egyik főhős Nate (Joel Edgerton) visel. A filmbeli partnere pedig nem más, mint Az éhezők viadalából jól ismert Jennifer Lawrence. 

Az első jelenet a filmben már fel is tűnik az órám

2016 decemberében megkeresett Chris Cull üzenetben (akkor még nem tudtam ki ő), akit érdekelt egy Breitling karórám, megtetszett neki és megakarta venni. Ez egy Breitling Iraq Air force Navitimer típusú óra volt a 80-as évekből. Az asszisztensét küldte el, aki elmondta, hogy ő kellékes egy filmben és egy férfi órát kerestek a karakterhez aki egy rossz fiút fog alakítani, mikor a főnöke rátalált az enyémre és úgy gondolták ez megfelelő nekik. Akkor reménykedtem, hogy bekerülhet az óra a filmbe. Volt egy Omegám is akkoriban eladósorban, ez egy eléggé viseltes darab volt és sokáig volt nálam (nehéz eladás). Pár nappal az első vétel után újra felkerestek, hogy elvinnék a másik kis kopottas Omegát is. És igen ez az az óra, amit Joel Edgerton visel a Vörös verébben. Így történhetett, hogy egyik órám egy hollywoodi filmben landolt. 

Az a Breilting Navitimer amit szintén a filmhez vásároltak, de nem szerepelt benne

Külön köszönet Chris Cullnak, aki a film kellékese volt (mint kiderült) és Bánhidi Viviennek, aki az Omegát eljuttatta a “filmbe”. Ha valaki felfedezné a másik Breitling Iraq karórát is ebben, vagy más filmben az írjon rám bátran.

Extra kép: Jennifer Lawrence szintén itthonról beszerzett Raketa orosz karórája
%d blogger ezt szereti: