Magazin

Story – Ben Clymer a Hodinkee alpítója

Ben Clymer – Az óra, ami megváltoztatta az életem:

Ben Clymer a Hodinkee világvezető internetes órás magazin és shop alapítója és kitalálója, valamint a youtubeon is követhető és közkedvelt Talking watches órákról beszélgetős sorozat megalkotója. A Hodinkee nagyon népszerű, kreatív és magas minőségű tartalmakat gyárt, és hogy honnan ered a siker? Arról meséljen maga a “feltaláló”, Ben:

Ben Climer

“A nagyapám üzletember volt, Brooklynban született és ott is nőtt fel. A saját vállalkozásával, önerőből teremtett pénzt, egy öngyújtós céget alapítva a 60-as években. Kedves és lenyűgöző személyiség volt, ő volt az én hősöm.

Volt egy órája, egy Omega Speedmaster, amit imádtam. Ez egy kronográf funkciós, tripla dátumos automata óra, ami mutatja a napot, a hónapot és a dátumot is. Nem egy szokványos darab. Kék volt és fehér és szürke. Bármikor, amikor meglátogattuk nagyapámat elkértem tőle és ő mindig megengedte, hogy hordjam.

Mikor nagyapa eladta a házát, lementünk hozzá segíteni a dobozokat kihordani. Odajött hozzám és behívott, egy olyan helyre, ahol nem zavart minket más és csak mi ketten voltunk. Ekkor ezt mondta: “Azt szeretném, ha ez a tiéd lenne” – majd odaadta az órát. 16 éves voltam ekkor és ez egy rendkívüli érzés volt.

A Japán piacra szánt Omega Speedmaster Mark40

De lépjünk kicsit az időben 2008-ra. Volt egy jó állásom egy vezető banknál, bár eléggé utáltam ott doglozni. Mikor jött a válság a főnököm behívott magához és nem rúgott ki, ellenkezőleg, azt mondta maradhatok, és jöjjek be nyugodtan minden nap, és csináljak bármit, üssem el az időt. Mit mondhattam erre, ez szuper.

Ültem az irodában a fülkémben és úgy döntöttem kutatok kicsit nagyapa órájáról. Amiket találtam róla kiposztoltam Tumblr-re csak hogy múljon az idő. Ezután elkezdtem kideríteni pár ismertebb óráról is a történeteket úgy, mint Steve McQueen Rolexe, John Lennon által hordott Patek Philippe stb. és ezekről szintén írtam és kiposztoltam őket. Mikor ez elkezdett növekedni hirtelen rájöttem ezzel akarok foglalkozni. Kiléptem a munkámból és beiratkoztam a kolumbiai újságíró iskolába, valahogy el is végeztem.

Tavaly nekem is volt egy ilyen órám

Ezalatt a weboldalam a Hodinkee, amire egyáltalán nem számítottam, elkezdett pénzt termelni. A Hodinkee egyébként egy szójáték, a Cseh hodinky szóból jön, ami csehül karórát jelent. Ezután összefogtam három baráttal, akik kedvelték és követték az oldalam. Elkezdtünk pénzt keresni és kiépíteni egy amolyan álomcsapatot írókból, dizájnérekből és fejlesztőkből. A Hodinkee ma egy növekvő internetes portál webshoppal és 25 fő alkalmazottal. De a legfontosabb, hogy azt csinálhatom, amit szeretek. Ez tanított meg, hogy legyek kreatív, találkozzak új emberekkel és merjek új dolgokat kipróbálni.

De ezekből semmi nem lenne, ha nagyapám akkor nem adja oda azt az órát. Ez az Omega velem volt, átvészelt mindent és ott is marad nekem a halálomig. Ha lesznek gyerekeim tovább adom nekik és elmondom majd, hogy a házat, az autót és minden mást ennek az órának köszönhetünk. Megváltoztatott mindent, a mai életemet építette fel.”

Forrás: http://www.entrepreneur.com

%d blogger ezt szereti: