Magazin

Story – Omega Teddington

A Kew Teddington Obszervatórium napjainkban egy felturbózott magánbirtok

A Kew Teddington Obszervatórium 1769. június 3-án Richmondban III. György uralkodása alatt épült, akinek szenvedélye az asztrológia volt, a mai neve ezért is a Király Obszervatóriuma. Az időmérő eszközök vizsgálatát 44 napon át végezték 5 pozícióban és 3 hőmérsékleten. A legfontosabb különbség a világ bármely más megfigyelőközpontjában kiadott, bármely más igazolással, tanúsítvánnyal szemben, hogy a britek nem fogadták el az Európai Kronométer tanúsítványt. Eredetileg három kategóriába sorolták a szerkezeteket A-B-C, és “A” elérése a “Különösen jó” értékelést jelentette. Csak azokat az időmérő eszközöket tekintették Kronométernek, ami ezt a megfelelő “A” szintet érte el a teszten.

Ma már legendásnak mondott 30T2-es szerkezet bronz verziója

Az Omega 1922-ben vett részt először a Teddington tesztjeiben. 1925-ben első helyezést ért el 47,7-es zsebóra kaliberrel. A 47,7 az Omega legendás kalibere, amelyet kifejezetten a Kronométer versenyekhez készítettek. Ez volt az alapja a 30T2-es karóra szerkezetnek is.

A Brazil Teddington hirdetés

A Teddingtonban elért sikereket az Omega először a 47,7-es majd később a 40-es évektől a 30T2-es szerkezettel gyártott órákkal kezdi el hirdetni. Úgy döntöttek ezeket az órákat Teddingtonnak nevezik el az ott elért jó eredmények miatt. Egyesek szerint a piros csillag ezt az “A” jelű (kronométer) eredményt szimbolizálja. Más források szerint a csillagos Teddingtonokat a Brazil piacra szánták (erről a korabeli hirdetések is árulkodnak) így azt is lehet mondani, hogy ezek a csillaggal jelöltek még eggyel ritkábbak, mint jelöletlen társaik.

%d blogger ezt szereti: